logo

Μεταφορά domain name

Μεταφορά domain name

Ετικέτες:

Κατά κανόνα, οι εταιρείες και οι οργανισμοί που υποστηρίζουμε προτιμούν να αφήνουν σε εμάς τη διαχείριση των domain name τους. Ωστόσο, ένας πελάτης μας έχει πάντοτε τη δυνατότητα να μεταφέρει τη διαχείριση του domain name του σε κάποιο δικό του λογαριασμό.

Όλα τα domain name που διαχειριζόμαστε βρίσκονται στον κοινό λογαριασμό μας στο Papaki. Για να μεταφέρουμε ένα domain name, μπαίνουμε στη σελίδα διαχείρισης του συγκεκριμένου domain name και επιλέγουμε “Μεταφορά Υπηρεσιών”:

Όπως θα δείτε, μας παρουσιάζονται οι εξής επιλογές:

Αλλαγή Καταχωρητή Domain Name

Με αυτή την επιλογή μπορούμε να πάρουμε ένα domain name που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άλλο καταχωρητή και να το φέρουμε στο δικό μας λογαριασμό στο Papaki. Αυτή η λειτουργία δεν θα μας δουλέψει αν το domain name που προσπαθούμε να φέρουμε είναι ήδη σε κάποιο λογαριασμό στο Papaki.

Η αλλαγή καταχωρητή γίνεται με τη χρήση του κωδικού εξουσιοδότησης (ICANN). Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι ότι ζητάμε από τον καταχωρητή (οποιοσδήποτε κι αν είναι, δεν μας απασχολεί) να στείλει στον ιδιοκτήτη του domain name έναν κωδικό ο οποίος λειτουργεί ως κλειδί για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη μεταφορά.

Αλλαγή Διαχειριστή Domain Name

Από εδώ μπορούμε να μεταφέρουμε το domain name που έχουμε ήδη σε κάποιον άλλον λογαριασμό στο Papaki. Αυτός είναι και ο τρόπος που προτιμάμε γενικώς μιας και το μόνο που έχει να κάνει ο πελάτης μας είναι να μας πει το username του στο Papaki.

Αντίστοιχα από εδώ, αν γνωρίζουμε το email του ιδιοκτήτη ενός domain name που βρίσκεται ήδη στο Papaki, μπορούμε να το μεταφέρουμε στον δικό μας λογαριασμό.

Αλλαγή Διαχειριστή Άλλων Υπηρεσιών

Αυτή την επιλογή την χρησιμοποιούμε σπάνια έως ποτέ, μιας και αφορά τις συμπληρωματικές υπηρεσίες που υπάρχουν στο Papaki όπως είναι τα πακέτα email και τα SSL certificates.

0 found this helpful